sobota, 3 junija, 2023
DomaSlovenijaBoštanj v četrtek gosti Ciderfest 2023

Boštanj v četrtek gosti Ciderfest 2023

V četrtek, 20. aprila, se bo v dvorani TVD Boštanj zgodil okusen dogodek oz. tretji Salon sadnih vin in sokov – Ciderfest 2023, ki bo med 17. in 22. uro.

Boštanj v četrtek gosti Ciderfest 2023Na prireditvi, ki je namenjena druženju vseh ljubiteljev ciderja in sadnih sokov bodo podelili priznanja vsem pridelovalcem za dosežene rezultate. Najbolje ocenjenemu jabolčniku iz skupine C1B
– Tradicionalni jabolčniki iz mešanih travniških sadovnjakov, bomo podelili Zlato jabolko, jabolko navdiha in spodbude za uspešno nadaljevanje tradicije pridelave in predelave sadja na travniških nasadih. Pridelovalce z najbolje ocenjenimi vzorci po kategorijah prejmejo sadiko visokodebelne jablane.

Letos bo Zlato jabolko prejela kmetija s Koroške, Kmetija Rebernik. Kot pravijo organizatorji nagrada potuje v deželo, ki ji lahko rečemo Dežela dobrih moštov. Več o rezultatih na povezavi – TUKAJ.

Na salonu bo mogoče poskusiti ciderje iz različnih kategorij in se bolje spoznati z različnimi stili jabolčnikov. Salon je namenjen druženju, izmenjavi mnenj, pokušini in spoznavanju novih možnosti in priložnosti ter utrjevanju medsebojnega sodelovanja. (TD Boštanj ob Savi)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno