petek, 19 aprila, 2024
DomaSlovenijaBoštanj v četrtek gosti Ciderfest 2023

Boštanj v četrtek gosti Ciderfest 2023

V četrtek, 20. aprila, se bo v dvorani TVD Boštanj zgodil okusen dogodek oz. tretji Salon sadnih vin in sokov – Ciderfest 2023, ki bo med 17. in 22. uro.

Boštanj v četrtek gosti Ciderfest 2023Na prireditvi, ki je namenjena druženju vseh ljubiteljev ciderja in sadnih sokov bodo podelili priznanja vsem pridelovalcem za dosežene rezultate. Najbolje ocenjenemu jabolčniku iz skupine C1B
– Tradicionalni jabolčniki iz mešanih travniških sadovnjakov, bomo podelili Zlato jabolko, jabolko navdiha in spodbude za uspešno nadaljevanje tradicije pridelave in predelave sadja na travniških nasadih. Pridelovalce z najbolje ocenjenimi vzorci po kategorijah prejmejo sadiko visokodebelne jablane.

Letos bo Zlato jabolko prejela kmetija s Koroške, Kmetija Rebernik. Kot pravijo organizatorji nagrada potuje v deželo, ki ji lahko rečemo Dežela dobrih moštov. Več o rezultatih na povezavi – TUKAJ.

Na salonu bo mogoče poskusiti ciderje iz različnih kategorij in se bolje spoznati z različnimi stili jabolčnikov. Salon je namenjen druženju, izmenjavi mnenj, pokušini in spoznavanju novih možnosti in priložnosti ter utrjevanju medsebojnega sodelovanja. (TD Boštanj ob Savi)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča