Boste v ponedeljek spoštljivi?

0
1536

Opala, pa se začenja nov delovni teden. To pišem z dobrim namenom vsem, ki ste bili več kot teden dni, ali manj, prosti oz. na takšnih in drugačnih počitnicah in Vam jih privoščim. Pa vendar je marsikdo v Vašem oz.  v podjetju, kjer ste nadrejeni delal ves dan, vsak dan in si počitnic ni uspel privoščiti. In tukaj je ponedeljek. Potegnite ročno doslednosti, to bo najboljše za dobre odnose. 😉

In ta sestavek je namenjen osebam, mladim in uspešnim v podjetjih, morda tudi lastnih, ki na trenutke pozabite, da ne delate samo Vi. Ste še malce zaletavi, prevečkrat brez zdravih kompromisov. To pišem, ker nimam več 20, 30, 40 let in je namenjeno Vam, da Vas bodo podrejeni spoštovali.

Ko boste ta ponedeljek vstopili v svoj delovni prostor, bodite strpni in uvidevni do vseh, ki so večino ‘Vaših’ praznikov, počitnic,  preživeli na delovnem mestu. Naj ne bo ponedeljek dan, ko je vse ‘treba prinest notr’ in ker ste se Vi vrnili na delovno mesto. Firma je ‘laufala’ tudi med Vašo počitniško odsotnostjo. Bo šlo?

Bodite uvidevni, spoštljivi. Marsikdo ni okusil počitka in še kaj drugega in bo z Vami spet delal, ta ponedeljek…..

In še nekaj je dobro vedeti, da nobenega od Vaših, ki je delal, ne zanima Vaše dopustovanje, da morda motor na gliserju ni dela oz. ste ‘prekruzali’ ves arhipelag, pa kako je bilo z vremenom, pa da so bile ribe, školjke in ne vem še kaj odlične, ali pa za en ku…. in bla, bla, bla. Tako pač je, Oni Vam to privoščijo, potrudite se, da bodo tudi Vaši kdaj podobnega doživeli.

To jih preprosto ne zanima, ker Oni so bili tam oz. v firmi, Vi  pa tam, kjer ste pač bili. Z vsem spoštovanjem do različnih. Naj bo uvideven ponedeljek, Vi že veste, kako voditi firmo. Ali pa morda ste izvedeli zdaj, ko ste to prebrali. Morda Vas bodo bolj spoštovali? Morda. Naj bo lep in uspešen teden za Vse.

Moje opažanje. A, ja, pa naj ponedeljku sledijo še ostali dnevi. 😉

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj