Božičnice: sredi zime vroča tema

Božičnice: sredi zime vroča tema

-
4 4094

Božičnice, ki se, če se, izplačujejo konec leta oz. sredi zime, so vedno vroča tema. In če so nekatera podjetja na dolenjskem poskrbela za lepo novoletno darilo, saj so Krka, Adria in Podgorje, svojim zaposlenim namenili po 1.700 evrov bruto, pa je danes, neuradno,  iz Revoza slišati nezadovoljstvo. Zaposleni so izvedeli, da bodo prejeli 900 evrov bruto nagrade oz. 701 evro. Nekaterim zaposlenim to ni všeč, še posebej, ker podjetje prejema subvencije tudi od države, za tako imenovani dober dobiček, delavec pa je prikrajšan za delež uspešnosti. Neuradno naj bi se po informaciji o znesku, ki so podprli tudi sindikalisti, proizvodnji trak v novomeškem podjetju upočasnil, menda pa naj bi z jutrišnjim dnevom zbolelo več zaposlenih v proizvodnji. Slednje je neuradna informacija.

Za pojasnila smo poklicali tudi Slavka Pungeršiča, predsednika sindikata v Revozu, ki nam je pojasnil, da so upali na več, a slednje je bilo glede na razmere lastnika, Renaulta, nemogoče. Tako so lahko iztržili še dodatnih 150 evrov. Več pa preprosto ni šlo. Je pa res, da so zaposleni v Revozu prejeli dober regres.

Kakor koli, ne glede na uspešnost podjetji, v marsikaterem niso, ali pa so prejeli precej manjšo božičnico kot v Revozu. Najverjetneje bo pri tej finančni temi težko uskladiti vse dejavnike, ki bodo vsem všečni.