Božičnice: sredi zime vroča tema

4
4202

Božičnice, ki se, če se, izplačujejo konec leta oz. sredi zime, so vedno vroča tema. In če so nekatera podjetja na dolenjskem poskrbela za lepo novoletno darilo, saj so Krka, Adria in Podgorje, svojim zaposlenim namenili po 1.700 evrov bruto, pa je danes, neuradno,  iz Revoza slišati nezadovoljstvo. Zaposleni so izvedeli, da bodo prejeli 900 evrov bruto nagrade oz. 701 evro. Nekaterim zaposlenim to ni všeč, še posebej, ker podjetje prejema subvencije tudi od države, za tako imenovani dober dobiček, delavec pa je prikrajšan za delež uspešnosti. Neuradno naj bi se po informaciji o znesku, ki so podprli tudi sindikalisti, proizvodnji trak v novomeškem podjetju upočasnil, menda pa naj bi z jutrišnjim dnevom zbolelo več zaposlenih v proizvodnji. Slednje je neuradna informacija.

Za pojasnila smo poklicali tudi Slavka Pungeršiča, predsednika sindikata v Revozu, ki nam je pojasnil, da so upali na več, a slednje je bilo glede na razmere lastnika, Renaulta, nemogoče. Tako so lahko iztržili še dodatnih 150 evrov. Več pa preprosto ni šlo. Je pa res, da so zaposleni v Revozu prejeli dober regres.

Kakor koli, ne glede na uspešnost podjetji, v marsikaterem niso, ali pa so prejeli precej manjšo božičnico kot v Revozu. Najverjetneje bo pri tej finančni temi težko uskladiti vse dejavnike, ki bodo vsem všečni.

4 KOMENTARJI

  1. a je res, da pa v podjetju ki se je še nedolgo nazaj hvalilo kakšne posle je sklenilo z BMW in Volvo odpuščajo? pa baje je božičnice natanko 0….bruto. To novinarji raziščite

    • Žalostno da nekateri niso dobili niti 150€ nagrade,ampak bistveno manj, kot so obljubljali za 50 let renaulta in da ni predmet pogojev in tromesečja glede na bolniški stalež.
      Naj bo jasno, v podjetju že leta božičnica ne obstaja. Torej letna nagrada letos sestavljena iz 750€ bruto plus 150€ nagrade za 50 let renaulta. Kot že omenjeno na začetku, koga imajo oni za norca? Pa še to noben bosanec več ne želi delat v takem podjetju, vsi bodo šli, kmalu po novem letu. Narejenega pa je že za cel Marec, to bo še zanimivo. Spet bodo subvencije, delavci pa imamo od tega nič…

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj