sobota, 18 maja, 2024
DomaSlovenijaBravo državljani Slovenije. Za Urbana zbrali 2.113.000 €!

Bravo državljani Slovenije. Za Urbana zbrali 2.113.000 €!

Medtem ko slovenska politika odloča o novih naložbah, pa čeprav je že za stare zapravila številne milijone, slovenski državljani pomagamo ljudem, ki želijo in si zaslužijo lepšo prihodnost. Tako zdravstveno in socialno. In to smo spet dokazali.

V Ljubljani je bil nocoj še zaključni koncert Stopimo skupaj za Urbana, v sklopu katerega so na oder stopili številni znani glasbeniki, da bi skupaj z dobrodelnimi Slovenci dečku Urbanu pomagali zbrati še dobrih 60 tisočakov, ki so ga ločevali do končnega cilja.
Že pred tem pa smo bili slovenski državljani in ljudje, ki živijo v Sloveniji, več kot uspešni.
Nocoj so v dvorani Tivoli zbrali še več kot 160 tisoč evrov, skupaj pa kar 2.113.000 evrov. S tem je bil cilj dosežen in presežen.

Akcija za Urbanovo prihodnost je potekala več kot dve leti. Urbanova mama je skupaj s soprogom in kopico domačih ter tujih strokovnjakov začela razvijati posebno gensko terapijo, ki bi pomagala Urbanu in drugim otrokom z redkimi genskimi boleznimi. Oblikovana sta bila fundacija in poseben sklad za razvoj genske terapije za sindrom CTNNB1, zbrati pa je bilo potrebno dva milijona evrov.

Na Finskem zdaj potekajo zadnje raziskave, v roku meseca ali dveh bodo dobili rezultate, in starša računata, da bodo poleti šli v izdelavo zdravila za klinično testiranje, kar traja od devet do 12 mesecev.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča