ponedeljek, 29 aprila, 2024
DomaLokalnoBrenčači z Murijevo matinejo do dobrodelne tekme

Brenčači z Murijevo matinejo do dobrodelne tekme

Zadnji počitniški dan v Mirni Peči je bil brenčaško-mijavkasto zabaven. Otroci in tudi odrasli smo se zabavali in nasmejali ob ogledu štirih kratkih slovenskih risank o mačjih dogodivščinah ter se imeli nadvse lepo.

Otroci, starši, babice in dedki smo na kino matineji uživali ob ogledu štirih slovenskih risank s simpatičnim Mačkom Murijem in prijatelji v glavnih vlogah. Navihani mačkoni, ki so se porodili v domišljiji pisatelja Kajetana Koviča, so oživeli v domišljijskem animiranem svetu miniserije Muri. Ustvarjalci so navdih črpali tudi iz pesmi Nece Falk in Jerka Novaka, ob katerih mnogi radi prepevamo, plešemo in uživamo že od ranega otroštva.

V telovadnici stare mirnopeške šole smo si ogledali štiri slovenske mini serije o Mačku Muriju in njegovih mačjih prijateljih – Maci, Čombeju, Mijalku, Mikiju, Lizi, Falotu …. V uvodnem delu smo spoznali Murija v težavah, ker je pozabil na Macin rojstni dan. V drugem delu se je njegov sprehod do glavnega trga nepričakovano zapletel. Iskal je in na koncu vendarle našel način, da je lahko še pravočasno prispel na trg na zmenek z muco Maco. V tretjem delu sta se lačna Muri in Maca odpravila v restavracijo Črni maček, kjer je kuhal najboljši kuhar Žane. Ampak … v Črnem mačku je “strašilo” in hecni zapleti so se kar vrstili. Zadnji del je bil v znamenju športa. Na Mačjem stadionu se je odvila razburljiva nogometna tekma. Mucki s kapetanom Murijem za čelu so se pomerili z Mačkoni, ki so presenetili z novim kapetanom – mišičastim Falotom. Slednji pa je imel v tačkah celo vrsto zvijač, s katerimi je želel Muckom preprečiti zmago. A na koncu se je seveda vse lepo in srečno izteklo, saj je Muri iznajdljiv, sposoben in pameten ter ima zelo dobre prijatelje, ki so vedno pripravljeni pomagati.

Da so iznajdljivi, sposobni in pametni, so dokazali tudi mirnopeški otroci, ki so eden za drugim pravilno odgovarjali na nagradna vprašanja o Muriju in prijateljih ter o mačjih predočih kosmatincih nasploh. Brenčaško-mačja kino matineja pa je imela tudi dobrodelen pridih. Močno nas namreč pretresajo zgodbe prizadetih v poplavah in neurjih, zato smo člani Kulturnega društva Četrtkova brenčanja v Mirni Peči sklenili vsaj malo pomagati. S pomočjo obiskovalcev in podpornikov. Vse zbrane prostovoljne prispevke na Kino otroški matineji Maček Muri bomo namenili družini, ki je utrpela škodo med divjanjem narave. Trenutno še ne vemo, komu bodo šli, vemo pa, da v prave roke. O vsem vas bomo transparentno in sproti obveščali, za vsak prispevek pa se vam najlepše zahvaljujemo iz srca, še sporočajo Brenčači.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča