torek, 23 aprila, 2024
DomaSvetBrez adrenalina na morju, usoden trk s skuterjem

Brez adrenalina na morju, usoden trk s skuterjem

Še ena žalostna z morja in v opozorilo. Verjetno veste, da morate imeti za ‘kaič’ oz. čoln s 4 konjskimi močmi izpit, pa velike hitrosti, tudi ob bonaci, ne boste nikoli razvili. Medtem pa vam v skoraj vseh letoviščih ponujajo najem vodnih skuterje, za katere prav tako potrebujete izpit. S slednjimi plovili lahko dosežete hitrost tudi do 80 in več km/h. A večkrat lahko vzdolž Jadrana vidimo, da ta plovila upravljajo tudi mladoletne osebe. Očitno je posel nad zakoni.

Dvoličnost, adrenalin, brez fizične moči, nepoznavanje pomorskih zakonov, se je danes končal s črno kroniko. Blizu Trogirja, na hrvaškem Jadranu, je umrla ženska, ki je bila na vodnem skuterju skupaj s svojima dvema hčerama. S skuterjem je trčila v jadrnico. Dekleti sta prav tako poškodovani, medtem ko je mati po 40 minutah oživljanja preminula. Po poročanju hrvaških medijev naj bi šlo za državljanke Nemčije.

Za vožnjo z vodnim skuterjem morate biti starejši od 16 let in imeti opravljen preizkus znanja za opravljanje s čolnom – izpit. Z vodnim skuterjem se lahko vozite le v območju od 250 do 2.000 m od obale in le v času od sončnega vzhoda do sončnega zahoda v varnih vremenskih razmerah.

Naj bodo počitnice lepe, varne.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča