torek, 30 aprila, 2024
DomaVremeBrez fizičnih naporov, vroče bo

Brez fizičnih naporov, vroče bo

Vroč dan je za nami, ogrelo se je do 37 stopinj. Popoldne je nevihta linija, ki je nastala nad Avstrijo, dosegla tudi severovzhodni del Slovenije.

Ponoči se bodo oblaki tudi na severu umaknili in pred nami je še ena primerna noč za opazovanje utrinkov, čeprav jih bo tokrat že manj. Na Primorskem in v malce višjih legah se temperatura ne bo spustila pod 20 stopinj, po nižinah pa le za kratek čas. Tako bo ob sončnem vzhodu okoli 18, 19 stopinj, nekoliko bolj sveže bo le na Gorenjskem.

Sobota bo sončna, le občasno bo na nebu nekaj visoke prosojne oblačnosti. V popoldanskem času se bodo oblaki prehodno zgostili na severu, ampak neviht ne pričakujemo. Bo pa zelo vroče, na Goriškem bo nad 35 stopinj, na JV do 35, v večjem delu Slovenije bo kakšna manj, na SZ bo okroglih 30.

Ob koncu tedna bodo gore zagotovo zelo obiskane, saj bodo razmere dobre. Sploh jutri bo verjetnost za popoldanske plohe in nevihte zelo majhna, nekaj več jih pričakujemo ponovno v nedeljo. Pihal bo šibak zahodni veter, še naprej bo zelo toplo. Na 1500 metrov bo 22 stopinj, na 2500 metrov 14 stopinj Celzija.

Nedelja bo večinoma sončna in zelo vroča, ogrelo se bo do 34, 35 stopinj. Popoldne bo na severu nastalo nekaj neviht, drugod bo suho. Toplemu ponedeljkovemu jutru bo sledilo razmeroma sončno dopoldne, popoldne pa se bo pooblačilo in nevihte bodo od severa postopno zajele vso Slovenijo. Vročina bo malce popustila. V noči na torek nas bo dosegla izrazita hladna fronta, ob njej se bodo pojavljale nevihte z nalivi, deževalo bo tudi v torek čez dan. Občutno se bo ohladilo, dnevne temperature bodo v večjem delu ostale pod 25 stopinj Celzija. Od srede dalje bomo imeli večinoma sončno in suho vreme, temperature bodo zelo blizu tistim, ki jih imamo običajno v drugi polovici avgusta. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča