torek, 23 aprila, 2024
DomaKronikaBrez izpita, vlomi, prestregli 23 ilegalcev

Brez izpita, vlomi, prestregli 23 ilegalcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 47 nujnih primerih.

Kršitelju zasegli avtomobil
Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v Dolah ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes. Med postopkom so ugotovili, da 40-letni voznik iz Grosuplja nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita, na neregistriranem in nezavarovanem avtomobilu pa je imel nameščene ukradene registrske tablice. Vozilo so začasno zasegli in o ugotovitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi
V naselju Kolonija na območju Mokronoga je med 22. 9. in 26. 9. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 25. 9. in 27. 9., ko so bili lastniki odsotni, je v Šmalčji vasi na območju PP Šentjernej neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 21 državljanov Afganistana in v Novem mestu dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča