sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeBrez neviht ne bo šlo

Brez neviht ne bo šlo

Kot kaže brez neviht ne bo šlo tudi v petek. V prvem delu noči bo predvsem v severni polovici Slovenije še nekaj neviht, lokalno se bodo pojavljali nalivi.

Jutro bo nadpovprečno toplo. Na Primorskem in v osrednji Sloveniji bo okoli 20 stopinj, za stopinjo ali dve manj toplo bo na vzhodu Slovenije, medtem ko bo na SZ zjutraj 14 stopinj Celzija.

Dopoldne bo deloma sončno, deloma oblačno, popoldne pa se bodo pogosteje pojavljale krajevne plohe in nevihte. Nekaj neviht bo tudi močnejših, vseeno pa tako obsežnih in silovitih neurij kot v prejšnjih dneh ne pričakujemo.

Najbolj se bo ogrelo na Primorskem, do 31 stopinj Celzija. V večjem delu Slovenije bo od 27 do 28, na Gorenjskem do 24 stopinj.

Tudi v petek bo bolje ostati v dolini, saj bo kakšna nevihta v gorah lahko nastala že dopoldne, medtem ko bodo od poldneva dalje te zelo pogoste. Večinoma bo pihal šibak, popoldne pa ponekod tudi zmeren zahodni veter. Na 1500 metrov bo 16 stopinj, na 2500 metrov pa 10 stopinj Celzija.

V soboto zjutraj in dopoldne bo marsikje sončno, v večjem delu Slovenije bo tudi suho. Več oblačnosti bo ponovno popoldne, ko bodo nastajale krajevne padavine. Ogrelo se bo do 25 stopinj. ++ Nedelja bo sončna in suha, kakšna nevihta bo popoldne le v gorskem svetu. Iz jutranjih 15, se bo popoldne ogrelo nekje skoraj do 30 stopinj Celzija. Ponedeljek bo suh, sončen in vroč, nova hladna fronta pa nas bodo po trenutnih napovedih od severa zajela v torek. Vročina bo popustila, predvsem v sredo čez dan kaže tudi na relativno nizke temperature.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča