Brez padavin

Brez padavin

-
0 705

Poletno sonce je močno in v teh dneh pospešeno barve rastlinje. Seveda si lahko samo želimo, da ne bodo prihrumeli nevihtni oblaki, ki so poleti lahko neusmiljeni.

Tudi čez dan bo vreme v znamenju JZ-dnika, ki bo izrazitejši na Štajerskem in v Prekmurju. V večjem delu države bo petek sončen, izjema bo Posočje, kjer bo veliko oblakov, pade lahko tudi kakšna kaplja dežja.

Temperature bodo poletne, a nad 30 st. C vseeno še ne bo.  V vzhodni Sloveniji se bo ogrelo do 28 st. C. Kakšna stopinja manj bo v osrednji Sloveniji. Na Primorskem bo 26, na Gorenjskem pa 23 st. C.

V hribih severne Primorske in zahodnih Julijcih bo jutri veliko oblakov, drugod v naših gorah bo sončno. Že dopoldne bo pihal zmeren zahodni veter, ki se bo popoldne v visokogorju še nekoliko okrepil. Sneg tudi po najvišjih vrhovih hitro pobira. Na Kredarici se je snežna odeja v zadnjem tednu stanjšala že za več kot meter in je danes zjutraj segala 2 metra visoko.

Sobota bo sončna in vroča. V večjem delu države se bo prvič letos ogrelo malo nad 30 st. C. Zaradi vpliva oslabljene vremenske motnje bo popoldne predvsem v severni Sloveniji nastalo nekaj ploh in neviht. V nedeljo in ponedeljek bo ozračje bolj stabilno, zato ploh in neviht ne pričakujemo, možnost zanje se bo spet nekoliko povečala v torek in sredo, ko bodo tudi temperature najvišje. Ponekod se bodo približale 35 st. C.

In ob takšnih temperaturah bo marsikdo poiskal osvežitev v morju, ki se je v zadnjih dneh prav tako močno ogrelo in v Kopru dosega že 24 st. C. Precej hladnejše so celinske vode, še posebej tiste, ki se napajajo s snežnico z vrhov. Temperatura Blejskega jezera je 20, Bohinjskega pa le 14 st. C.