Brezplačne učne pomoči za zamenjavo poklica ali dokončanja študija

Brezplačne učne pomoči za zamenjavo poklica ali dokončanja študija

-
0 140

Že veste, kako bo z vašo kariero v prihodnje? Bi jo radi spremenili? Vse odgovore lahko dobite na največjem kariernem sejmu na Dolenjskem, ki prav danes vse do 17. ure poteka v prostorih Univerze Novo mesto v Novem mestu. Na sejmu se predstavlja več kot 20 podjetij, med njimi tudi Šolski center Novo mesto.

»Šolski center Novo mesto je vključen v projekt ATENA. Če bi radi zamenjali službo, če iščete drugo priložnost, želite dokončati šolanje ali pa ste brezposelni in bi radi izpopolnili svoje znanje, da boste lahko dobili za vas primerno delo, je projekt prava izbira,« je povedala vodja izobraževalnega področja na Enoti za izobraževanje odraslih v Šolskem centru Novo mesto Aleksandra Barič Vovk. »Pri nas se lahko odločite za programe, kot so: elektrotehnik, farmacevtski tehnik, gradbeni, kemijski, kozmetični, lesarski ali logistični tehnik, predšolska vzgoja, strojni tehnik, tehnik računalništva in zdravstvena nega. Dokončate lahko tudi poklicno izobraževanje in postanete avtokaroserist, avtoserviser, bolničar–negovalec, elektrikar, izdelovalec oblačil, mehatronik operater, mizar, oblikovalec kovin–orodjar, računalnikar, tesar ali zidar. Vse programe vam predstavljamo na kariernem sejmu,« je dodala Vesna Pirc z iste Enote.

Obiskovalci lahko na sejmu prisluhnejo različnim predavanjem, ki so povezana s kariernimi odločitvami, prav tako se lahko zaustavijo na kateri od kariernih točk, kjer je mogoče dobiti podrobnejše informacije o možnostih zaposlovanja, izobraževanja in razvoja. Vstop in vse spremljevalne dejavnosti so brezplačne.

Projekt ATENA poteka v sodelovanju z Evropskim socialnim skladom Evropske unije in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. Namen projekta je dvigniti izobrazbeno raven in poklicne kompetence odraslih z izvajanjem promocijskih in animacijskih aktivnosti ter z zagotavljanjem brezplačne učne pomoči za udeležence izobraževanja odraslih, ki so v času izvajanja učne pomoči vpisani v izobraževalne programe za dvig izobrazbene ravni.

Avtor fotografij: DT Foto Asja; Robert Kokol