Brezplačno parkiranje na območju MO Nm

0
920

Od torka (17. marec) bo parkiranje na javnih parkiriščih v Mestni občini Novo mesto brezplačno. Gre za ukrep lajšanja vsakodnevnih opravkov občanov in posledic začasne ukinitve javnega potniškega prometa v času epidemije novega koronavirusa.

Občane pozivamo, da še naprej upoštevajo cestno-prometne predpise (parkiranje zunaj označenih parkirišč) in parkirne režime na posameznih parkiriščih (predvsem časovne omejitve pri parkiranju). Pomembno je tudi, da so parkirišča v neposredni bližini zdravstvenih kompleksov namenjena izključno uporabnikom kompleksov, zato pozivamo občane, da pri drugih opravkih ne uporabljajo teh parkirišč. Ukrep brezplačnega parkiranja ne velja za parkirno hišo Novi trg.

Preverite, katere ukrepe so sprejele posamezne občine. Tudi če občine ni na seznamu, to pomeni, da v vaši občini veljajo vsa navodila in pravila vlade za zajezitev okužbe. Predvsem pa – ostanite doma.

Novo mesto
Za informacije in zagotavljanje nujnih potreb najranljivejših skupin prebivalstva (predvsem starejših) je uvedena dežurna telefonska številka 07 39 39 289. Na voljo je vsak dan med 7. in 20. uro.
Do nadaljnjega je zaprta občinska stavba. Zadeve lahko meščani urejajo preko spletne pošte mestna.obcina@novomesto.si ali navadne pošte na naslovu Seidlova cesta 1. Za informacije in nujne zadeve so na voljo na telefonski številki 07 39 39 202 v ponedeljek in torek od 8. do 17. ure, v sredo od 8. do 17. ure ter v četrtek in petek od 8. do 14. ure.
Rudi Prostofer začasno prekinja izvedbo prevozov.

Brežice
Občina Brežice je vzpostavila posebno telefonsko številko 051 20 10 10, namenjeno starejšim v stiski, ki potrebujejo nujno pomoč v času preventivnih ukrepov proti širjenju virusa.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj