VIDEO: Brutalno pretepeni izgubil bitko za življenje

0
9545

Pozno popoldne je za posledicami hudih poškodb v ljubljanskem UKC umrl 26-letni moški, žrtev brutalnega pretepa, za katerega sta osumljena 20 in 29-letnik. S tem pa se je spremenila tudi obtožnica. Ker je torej 26-letnik umrl, je tožilec odločil o spremembi kvalifikacije kaznivega dejanja, ki je bila sprva povzročitev posebno hude telesne poškodbe. 20-letniku in 29-letniku zdaj grozi do 15 let zapora. Še danes sta stopila pred preiskovalnega sodnika v Krškem.

 

Na novomeški Policijski upravi so sicer zgodaj popoldne predstavili nekatere podrobnosti srhljivega dejanja iz Podbočja, ki je včeraj dobesedno šokiralo Slovenijo.

Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, je povedal, da so v noči z nedelje na ponedeljek prejeli obvestilo, da se neznanca znašata nad mlajšim moškim in to prenašata na spletu. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili lastnika profila in lokacijo. Na kraj so možje v modrem in reševalci prišli v eni uri po prvi prijavi. Ob prihodu na kraj so opazili 26-letnega hudo poškodovanega moškega. Stanje poškodovanega je zelo resno in se še bori za življenje.

Osumljenca sta bila še vedno v bližini. Pojasnil je, da sta bila okoli sto metrov stran od žrtve in da se aretaciji nista upirala. Policija je sicer najprej pomagala žrtvi, nato so poiskali še osumljenca, je povedal Štern. Prijeli so ju zaradi utemeljenega suma povzročitve posebno hude telesne poškodbe, zagrožena kazen je od enega do deset let zapora.

Štern je dejal, da so se vsi trije pred dogodkom družili v bližini, nato sta se žrtev in eden izmed osumljencev sprla. Poškodovani se je nato odpeljal s kolesom, a se je vrnil. Nato se je zgodil brutalen pretep, ki sta ga posnela in tudi predvajala v živo na družbenem omrežju. O motivu še težko govorijo, saj so bili vsi trije znanci oziroma prijatelji. Osumljenca sta bila pod vplivom alkohola, je potrdil Štern. 29-letnika so policisti že obravnavali zaradi premoženjske kriminalitete in zoper premoženje in telo.

Štern se je še zahvalil za priseben odziv uporabnikov Facebooka, ki so dejanje takoj prijavili policiji.

Sodelujte v spletni anketi na naslovnici.