četrtek, 18 aprila, 2024
DomaSlovenijaBurja povzroča težave, dele BiH pobelil sneg

Burja povzroča težave, dele BiH pobelil sneg

Če je veter marsikje preprečil pozebo, pa še naprej povzroča težave. Pod močnimi sunki so ponekod po Sloveniji klonila drevesa, še vedno pa delno ovira promet na Primorskem. Več o razmerah v prometu na povezavi TUKAJ. Burja bo danes dopoldne oslabela, medtem ko bo drugod po Sloveniji še pihal severovzhodni veter.

Še več težav imajo na Hrvaškem, kjer so najmočnejši sunki burje dosegali hitrost do 150 km/h. Ponekod je silovit veter dobesedno odtrgal dele fasade na pročeljih hiš na območju Šibenika. Nekateri zaselki so zaradi podrtih drogov ostali brez elektrike. V nekoliko višjih legah pa tudi rahlo sneži, a se sneg ne oprijema cestišča. Drugače je v Bosni in Hercegovini, kjer je minulo noč in zjutraj snežilo nekoliko močneje in poročajo o težavah v prometu.

Veliko težav je v prometu, tako v cestnem kot na morju. Prekinjene so številne trajektne in katamaranske linije z otoki.

Za ves promet je zaprt del avtoceste Zagreb – Split, pri predoru Sv. Rok – Posedarje. Prav tako jadranska magistrala med Karlobagom in Sv. Marijo Magdaleno, most na otok Pag in cesta Maslenica – Zaton Obrovački.

Samo za osebna vozila je dovoljen promet na:

  • avtocesta A6 Reka-Zagreb, med Kikovico in Delnicami (obvoz za ostale skupine vozil je po stari cesti Gorski kotar DC3);
  • DC1 Solin-Klis;
  • Jadranska magistrala (DC8) med Senjem in Karlobagom;
  • DC27 Gračac-Obrovac-Karin

Več informacij v prometu na Hrvaškem – TUKAJ.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča