Burja prevrnila tovornjak in zapora cest

0
126

Ob 6. uri zjutraj je na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo sunek burje prevrnil tovorno vozilo. Pri tem k sreči nihče ni bil poškodovan. Gasilci GRC Ajdovščina so vozniku pomagali iz vozila, tovornjak pa pritrdili, da ga burja ne bi premikala.

V Vipavski dolini sicer velja zaradi burje, ki piha od 80 do 100 kilometrov na uro, zapora prometa. Na hitri cesti Nova Gorica – Razdrto med Selom in Nanosom je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Na cesti Podnanos –Manče – Vipava pa je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Sunki vetra pa odkrivajo tudi strehe. Tako je okoli 9. ure na objektu v ulici Cesta 5. maja v Ajdovščini sunek vetra poškodoval pločevinasto strešno obrobo, malo pred 8. uro pa je burja poškodovala pločevinastvo obrobo na objektu v Pilonovi ulici.

Že v sredo zvečer je sunek burje na večstanovanjskem objektu v Bevkovi ulici v Ajdovščini delno odkril streho. Gasilci GRC Ajdovščina, delavci komunale in oskrbnik stanovanjskega bloka so zavarovali okolico bloka, so zapisali na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. (24ur.com)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj