torek, 28 marca, 2023
DomaSlovenijaČas je za nasmeh, maske se poslavljajo

Čas je za nasmeh, maske se poslavljajo

Vlada je na dopisni seji določila, da obvezna uporaba zaščitnih mask ostaja le še na področju zdravstvene dejavnosti in pri tistih izvajalcih socialno-varstvene dejavnosti, ki izvajajo nastanitev. Zaščitne obrazne maske v zaprtih javnih prostorih sicer ostajajo kot priporočilo. Ob tem so določili tudi prenehanje ukrepa vzdrževanja medosebne razdalje in prenehanje ukrepa izpolnjevanja pogoja PCT v zavodih za prestajanje kazni zapora in prevzgojnih domovih. Odlok začne veljati v četrtek.

Vlada je na dopisni seji obravnavala predlog strokovne skupine za covid-19, ki po besedah ministra za zdravje Janeza Poklukarja predvideva odpravo obveznega nošenja zaščitnih mask v vseh zaprtih prostorih razen v zdravstvu in nastanitvah socialnega varstva. Kot so sporočili, bodo namreč od četrtka dalje zaščitne maske v notranjosti obvezne le še na področju zdravstvene dejavnosti in pri tistih izvajalcih socialno-varstvene dejavnosti, ki izvajajo nastanitev.

“Zaščitne obrazne maske v zaprtih javnih prostorih ostajajo kot priporočilo,” so odločili na dopisni seji. Določila je tudi prenehanje ukrepa vzdrževanja medosebne razdalje in prenehanje ukrepa izpolnjevanja pogoja PCT v zavodih za prestajanje kazni zapora in prevzgojnih domovih. (STA)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno