petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportČas je za Planico, slovenski zimski športni praznik

Čas je za Planico, slovenski zimski športni praznik

Čas je za Planico. Ob tej priložnosti so člani slovenskih reprezentanc v smučarskih skokih, ki bo v dolini pod Poncami uživala v plapolanju slovenskih zastav in izjemnih poletih strnili svoje misli pred začetkom tekmovanja. Pod vodstvom kapetana slovenskih navijačev Petra Prevca bo vzdušje izjemno. Svetovni prvaki in ostali člani reprezentance, so skupaj s strokovnim vodstvom predstavili svoje daljave v Železniškem muzeju v Ljubljani.

Z ogromno vloženega truda neumornih planiških delavcev je Letalnica bratov Gorišek pripravljena za prve polete v letu 2023. Preizkus letalnice bo na sporedu v sredo, 29. marca 2023 ob 15. uri. Letalnica bratov Gorišek bo ognjeni krst v letu 2023 doživela v sredo, 29. marca ob 15. uri. Kot je že znano, se bo prvi po planiški velikanki spustil Bor Pavlovčič, ki bo to vlogo opravil prvič v karieri, potem ko je v minulih štirih letih kot prvi poletel Rok Tarman. Bor Pavlovčič ima osebni rekord pri 249.5 metrih, postavil ga je pred dvema letoma in enim dnevom prav v Planici. To je bila tudi najboljša daljava sezone 2020/21, dosežena v Planici na finalni tekmi sezone.

Slovenska ekipa v Planici, v četrtkovih kvalifikacijah je sledeča: Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar, Lovro Kos, Domen Prevc, Rok Masle, Žak Mogel, Jernej Presečnik, Tilen Bartol, Matija Vidic, Maksim Bartolj in Rok Oblak. Zdravstveno stanje Žige Jelarja še vedno ni najboljše, o njegovem četrtkovem nastopu se bo vodstvo ekipe odločilo do srede zvečer.

Borut Meh, predsednik Zbora in Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Sezona je bila zelo natrpana z dogodki in verjamem, da smo vsi veseli, da gre počasi h koncu in to s finalom v Planici. Lepo je biti predsednik panoge, ki dosega take rezultate. Letos je bilo ogromno veselja in presenečenj. Vsa sicer niso bila pozitivna, a po zaslugi naših tekmovalcev sem prepričan, da bo Planica znova polna in da bo zopet tisti pravi planiški praznik, praznik poletov.

Robert Hrgota, glavni trener

Predvsem upam na lepo vreme v tem vikendu, kajti naši fantje skačejo dobro. Imamo 12 fantov, vsi so zasluženo tukaj. Želim, da fantje uživajo, za nami je dolga sezona. Vse traja že 5 mesecev, k sreči imamo zaključek doma, v Planici. Želim si, da se čim več fantov uvrsti na petkovo tekmo. Ekipo za sobotno tekmo bomo poznali po petkovi preizkušnji. (SloSki)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča