petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeČas je za spremembo, vsaj pri vremenu

Čas je za spremembo, vsaj pri vremenu

Končuje se suho obdobje, že popoldne je jugozahodnik pripihal prve dežne kaplje in pred nami so temperaturno precej bolj sveži dnevi, pa tudi padavin bo nekaj več. Ponoči bo oblačno, sprva bodo padavine obilnejše na severu in zahodu Slovenije, v jutranjih urah se bo njihovo težišče preselilo proti jugu in predvsem tukaj se bodo pojavljale nevihte z nalivi.

Jutro bo razmeroma toplo. V večjem delu Slovenije bo okoli 15 stopinj, na Primorskem bo nekoliko topleje, 13 stopinj Celzija bo na Gorenjskem. Dopoldne bo oblačno s padavinami, še bodo nastajale nevihte. Popoldne bo dež od severa začel slabeti in do večera bo večinoma že ponehal, najkasneje na JV.

V večjem delu Slovenije bo precej bolj sveže kot v četrtek. Dnevne temperature bodo večinoma med 19 in 21 stopinj, na Primorskem se bo ogrelo do 24.

Tudi v gore prihaja jesen, v visokogorju bo prihodnji teden zadišalo po zimi. Jutri bo oblačno, deževno in megleno, ponekod bodo tudi nevihte. JZ veter bo ponoči ponehal, zapihal bo šibak SV, ki bo k prinašal nekoliko hladnejši zrak, na 1500 metrov bo 11 stopinj, na 2500 metrov 5.

Sobota bo deloma sončna in deloma oblačna ter večinoma suha, dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija. V noči na nedeljo nas bodo od zahoda dosegle nove padavine, nedelja bo oblačna in deževna, k nam bo dotekal še hladnejši zrak, popoldanske temperature bodo pod 20 stopinj. V ponedeljek bo dež ponehal, oblaki se bodo trgali, pihal bo svež SV veter, na Primorskem burja. Zjutraj bo 10 stopinj, čez dan pa le okoli 15 stopinj Celzija. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča