sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeČas s plohami in nevihtami, ampak zdaj bo sončno, suho

Čas s plohami in nevihtami, ampak zdaj bo sončno, suho

V prvem delu noči bo še nastalo nekaj ploh, po polnoči pa se bo ozračje povsod umirilo. Oblaki se bodo umaknili, zato bo predvsem v Ljubljanski in Novomeški kotlini nastala megla ali nizka oblačnost. Jutro bo kar sveže. V alpskih dolinah in na Koroškem bo slana. Drugod bodo temperature od 2 do 5, na Primorskem, kjer bo zapihala šibka burja, pa bo okoli 8 stopinj.

Dan bo sončen, popoldne se bo nad hribi razvilo le nekaj plitvih kopastih oblakov. ++ Ob šibkem vzhodnem vetru bodo popoldanske temperature v večjem delu Slovenije nekoliko nižje od današnjih. Izjema sta Goriška in v Vipavska dolina, kjer se bo ogrelo do 22 st. C, drugod bo od 15 do 19 st. C.

Petek lahko izkoristite za obisk gora, kjer bo prav tako prevladovalo sončno vreme. Sredi dneva se bo nad prisojnimi pobočji sicer razvilo nekaj kopaste oblačnosti, vendar bo možnost za nastanek ploh razmeroma majhna. Tudi veter bo šibak in bo v sredogorju pihal iz vzhodne, v visokogorju pa iz severne smeri.

Sobota bo sončna, nekaj oblakov bo le v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Tudi nedelja bo večinoma sončna in čez dan tudi prijetno topla. Marsikje v osrednji in južni Sloveniji bodo popoldanske temperature presegle 20 st. C, na severu bo nekaj stopinj manj. V prvi polovici prihodnjega tedna bo na vreme pri nas vplivalo ciklonsko območje s hladno fronto, zato pričakujemo nove padavine. Kot kaže danes, bo najbolj deževen dan torek, ko lahko pade tudi večja količina dežja. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča