Če bo, potem bo na JV popoldne nekaj žarkov. Če ;)

0
88

Ponoči bo sprva oblačno s padavinami. V alpskih dolinah bo snežilo, drugod deževalo. V drugem delu noči bo dež slabel in od zahoda postopno ponehal. V višjih legah in na Primorskem se bo zjasnilo, po nižinah pa bo oblačno ali megleno. Zaradi hitrega padca temperatur bo zjutraj v krajih z jasnino možna poledica.

Najhladneje bo v alpskih dolinah, do -4 st. C. Pod oblačnim pokrovom bo od 2 do 5 st. C, na Primorskem, kjer bo proti jutru zapihala šibka burja do 8 st. C. Na Primorskem in v legah nad okoli 1000 metrov bo sončno. Tudi marsikje drugje se bo čez dan pokazalo sonce, le ponekod v osrednji Sloveniji in na JV-du bo še oblačno ali megleno. Popoldne bo za december kar toplo. Na Primorskem se bo ogrelo do 13 st. C. V večjem delu Slovenije bo od 6 do 8 stopinj, 4 stopinje bo v alpskih dolinah.

V visokogorju Julijskih Alp se je v zadnjih dneh snežna odeja odebelila za dobrega pol metra. Ponoči bo še snežilo, proti jutru pa se bo zjasnilo, tako da bo torek v večjem delu gora sončen. Pihal bo šibak zahodnik.

V sredo bo v višjih legah in na Primorskem sončno, po nižinah bo marsikje megla ali nizka oblačnost. Na JV-du popoldne ni povsem izključena kakšna kaplja dežja. V četrtek se bo povsod pooblačilo. Na vzhodu in jugu Slovenije bo rosilo, nad okoli 600 metri pa rahlo snežilo. Ob koncu tedna bodo padavine po vsej Sloveniji. Ker bo pihal topel JZ veter bo v petek in soboto snežilo le v visokogorju, v noči na nedeljo, ko nas bo preplavil hladnejši zrak, pa se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin. (Rok Nosan)