Če bo veter dovolj močan bo svetlo

0
109

V visokogorju bo noč jasna, drugod bo oblačno. Nizka oblačnost se bo v drugem delu noči začela kopičiti tudi na Primorskem in v Posočju, kjer je v preteklih dneh prevladovala jasnina. Oblaki bodo preprečili izrazitejši padec tempeartur. Izjema je Zgornjesavska dolina, kjer bo zjutraj dve stopinji pod ničlo, v vzhodni in osrednji Sloveniji ter na Goriškem bo od 3 do 5, ob morju pa 9 st. C.

Dinarska pregrada bo spet poskrbela za razliko, vendar bo jutri več oblačnosti in megle na primorski strani pregrade, kjer lahko popoldne pade nekaj kapelj dežja. Drugod pa se bo oblačnost čez dan počasi razkrajala, saj bo v višinah zapihal zahodni veter, tako da bomo popoldne v večjem delu države deležni vsaj nekaj sonca. In čez dan bodo temperature nekoliko višje. V večjem delu Slovenije bomo izmerili od 8 do 13 st. C, še kakšna stopinja več bo na Primorskem.

V petek se bo na Primorskem in Notranjskem nadaljevalo oblačno in marsikje tudi megleno vreme. Nizka oblačnost bo marsikje vztrajala ves dan. V večjem delu države pa bo sivemu dopoldnevu sledilo sončno in prijetno toplo popoldne s temperaturami okoli 13 st. C. Tudi ob koncu tedna bo več oblačnosti na zahodu, več jasnine pa na vzhodu države, a nas bo za sončne žarke marsikje po nižinah, vsaj dopoldne, ponekod pa tudi večji del dneva prikrajšala megla ali nizka oblačnost.

In če bodo temperature po nižinah letnemu času primerne, pa bo povsem drugače v gorah, kjer se bo nadaljevalo za ta čas zelo toplo vreme. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj