sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeČe odmislimo jutro, bo petek OK

Če odmislimo jutro, bo petek OK

V naslednjih dneh se bo hladen zrak umaknil iznad naših krajev, kljub temu bo ponoči marsikje še zmrzovalo. Sprva bo povsod jasno, proti jutru pa se bo predvsem na SV-du rahlo pooblačilo. V večjem delu Slovenije bodo jutranje temperature od -4 do 0, v mraziščih okoli -6, ob morju pa 3 st. C.

Dopoldne bomo prišli pod vpliv šibkega JZ vetra in k nam bo začel dotekati toplejši zrak. Oblačnost na zahodu se bo zgostila in popoldne razširila tudi nad del južne in osrednje Slovenije. V Posočju proti večeru ni povsem izključena kakšna kaplja dežja. Drugod bo sončno, le na SV-du bo občasno nekaj več oblačnosti. Popoldne bo kar toplo. V Pomurju bo okoli 12, na Štajerskem, Koroškem in Gorenjskem 13 st. C. Drugod bo od 14 do 16 st. C.

V petek bo le v visokogorju ves dan pod ničlo. Hribi ob alpsko-dinarski pregradi se bodo po precej jasnem začetku dneva zavili v oblake. Proti večeru ni povsem izključena kakšna snežinka. Drugod bo več sonca. Nekaj oblakov bo le v višjih plasteh ozračja. Pihal bo šibak zahodni veter.

V soboto kaže na spremenljivo vreme z veliko oblaki in krajšimi sončnimi obdobji, popoldne lahko pričakujemo tudi nekaj padavin. Slednje bodo bolj verjetne na severu Slovenije. Praznična nedelja bo več sonca prinesla zahodni, več oblačnosti pa vzhodni Sloveniji, kjer se bo čez dan spet razvilo nekaj kratkotrajnih krajevnih ploh. Te bodo lahko nad okoli 700 metri snežne. Vremensko prijaznejši, z več sonca, bo velikonočni ponedeljek, ko bo tudi nekoliko topleje, še višje temperature pa bodo v nadaljevanju tedna. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča