Če so padle temperature, je čas, da pade tudi kaj dežja

0
542

Temperature ozračja in slovenskih voda so končno padle, čakamo, da pade tudi kaj dežja. Ponoči se bo oblačnost v večjem delu Slovenije zgostila. Sprva bo večinoma suho, v drugem delu noči pa bodo na severu in vzhodu začel pojavljati rahel dež, kakšna kaplja dežja bo lahko zjutraj padla tudi v osrednji in zahodni Sloveniji. Na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja, se bo tudi jutrišnji dan začel z zelo visokimi temperaturami. Pričakujemo od 22 do 24 st. C. Drugod bo od 17 do 19 st. C. Bolj sveže bo na Gorenjskem, kjer bo okoli 15 st. C.

Ponedeljek bo na zahodu sončen. Drugod bo več oblakov kot jasnine. Dopoldne bo tu in tam občasno še rahlo deževalo, popoldne, ko bodo padavine ponehale, pa se bo začelo jasniti. Ob burji, katere sunki bodo na izpostavljenih mestih v Vipavski dolini presegali hitrost 50 kilometrov na uro, se bo na Primorskem ogrelo do 32 st. C. Drugod bodo temperature občutno nižje. Na SV-du, kjer bodo oblaki najbolj vztrajni, bo le okoli 20 st. C.

V gorah bo jutri veliko oblakov in megle, občasno bo tudi deževalo. Nekoliko boljše razmere za hribolazenje bodo popoldne, ko se bo v visokogorju Julijcev in zahodnih Karavank zjasnilo, drugod bo do večera še oblačno. Predvsem na Pohorju bo tudi popoldne lahko nastala kakšna ploha.

V torek dopoldne se bodo oblaki v večjem delu Slovenije razkrojili, tako da bomo popoldne povsod imeli veliko sonca. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, ponekod drugod pa veter vzhodnih smeri. Vetrovno bo tudi v sredo, ko bo prav tako prevladovalo sončno vreme. Sredi dneva in popoldne bo nastalo le nekaj plitvih kopastih oblakov. V četrtek se bo oblačnost od vzhoda nekoliko povečala, a bo ostalo večinoma suho. Nevihte bodo nekoliko verjetnejše ob koncu tedna, ko bodo temperature okoli 30 st. C.