Čeferin: ‘sem mož moje žene’

0
264

Predsednik NZS Aleksander Čeferin ima le še enega tekmeca v boju za položaj predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa). Čeferin že računa na 24 od skupno 55 glasov nacionalnih nogometnih zvez.

Očitke norveške nogometne revije, da je zgolj podaljšana roka predsednika Fife Giannija Infantina, pa Čeferin odločno zavrača. Čez teden dni, natančneje v sredo, bo v Atenah kongres Uefe, kjer bo izvoljen naslednik Michela Platinija. Kot je znano, se v boj odpravlja tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin – in kar dobro mu kaže. Danes je s svojim programom prepričal tudi Poljake, včeraj ga je podprla nogometna zveza Azerbajdžana. Danes pa je slovenskemu kandidatu podporo odrekla angleška nogometna zveza. Čeferin ima tako obljubljeno podporo 24 od skupno 55 nacionalnih nogometnih zvez.

Večni skeptiki in amaterski pesimisti samo čakajo, kje se bo Čeferinu na gladki poti do Nyona zataknilo. In prišel je članek z naslovom »Predsednikov mož« v priznani norveški nogometni reviji Josimar. V članku Čeferinu med drugim očitajo, da si ga na čelu evropskega nogometa želi novi predsednik svetovne nogometne zveze Fife Gianni Infantino, kar je za nogomet nedopustno vmešavanje svetovne v evropsko nogometno zvezo. Po poročanju Josimarja naj bi za Čeferina pri skandinavskih nogometnih zvezah, ki so Slovenca prve javno podprle, lobiral Norvežan Kjetil Siem, desna roka Infatina. Padale naj bi tudi obljube, da bo v zameno za podporo švedski predstavnik dobil položaj podpredsednika Uefe, zveze na severu Evrope pa bi dobile skupno organizacijo evropskega nogometnega prvenstva v letu 2024 ali 2028. Čeferinov tekmec je pisanje norveške revije hvaležno zagrabil in podporniki Slovenca so dobili vtis, da boj za vrh Uefe postaja umazan.

(Finance)