Čemu jagnje postane zver?

0
418

Življenje je, … naše ure bivanja, sobivanja, na tem planetu. Spoznavanje, spoštovanje, hotenje, ljubezen, strpnost, naivnost, pasti in verjetno še kaj.

Razmišljam pa, čemu oz. zakaj nam lahko prej našteto prepreči oz. si to podredi, prilagodi? Se je znašel zgolj v pasti iz katere ni znal oz. mu ni nihče pomagal, ni bilo pomoči in je v svojo globel potegnil še druge? Čemu, zakaj?!

Kruto in nedopustno je nekomu vzeti življenje! S kakšno pravico, kaj šele z zdravim razumom!

V današnjem času smo žal že vsi bolj ali manj virtualno povezani in odvisni, zblojeni in težko najdemo moči pri reševanju težav z normalnim pogovorom brez t.i. sodobne komunikacije ali pravnih oseb, advokatov.

In ko se nedopustno zgodi na periferiji, kjer skoraj vsak vsakega pozna, se večina strezni. In to tako, da tehnologija blizu ne more. Bolečina za svojce je praviloma huda, težko jo opišem.

Z zadnjim nedopustnim in tragičnim dogodkom, ki je medijsko pretresel vso Slovenijo, duševno in s pravo bolečino pa samo svojce udeleženih, se soočata tudi dva kraja. Eden večji, ki je že postal t.i. predmestje večjega mesta in drugi, ki to še ni in šteje precej manj prebivalcev in kjer se vsi  dobesedno poznajo. In prav v slednjem, so domačini nad dogodkom šokirani.

Žal je tako in temu smo priča. Od blizu, ali daleč. V mestu se te nedopustne krutosti dogajajo pogosteje, a so hitro pozabljenje. Na vasi, pa kaj takšnega, z vpletenimi, ki prihajajo iz njihovega konca, ostanejo še dolgo, se prenašajo v generacije, velikokrat ostanejo v tem okolju za vedno. Čeprav nič krivi, se velikokrat čutijo odgovorne za nedopustnost, ki jo je zagrešil nekdo iz njihove majhne skupnosti.

Naj bo razsodnost razsodna, zbrana, strpna in ne trpeča, brez nasilja. V upanju za lepši jutri.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj