ponedeljek, 29 aprila, 2024
DomaSlovenijaCepljenje: odpovedi cepiv in zapleti, tudi v Sloveniji

Cepljenje: odpovedi cepiv in zapleti, tudi v Sloveniji

Še vedno slovenski mediji poročajo o zapletih pri cepljenju v tujini, ampak slednje imamo tudi pri nas. Tako na tujem kot pri nas gre za cepivo AstraZeneca. Danska, Norveška in Islandija so po pojavu krvnih strdkov pri cepljenih na Danskem ustavile cepljenje s cepivom AstraZenece. Uporabo sporne serije, po kateri je umrla bolnica v Avstriji, so prepovedali v Luksemburgu, Latviji, Litvi, Estoniji in Italiji.

Tudi v Sloveniji so imeli določeni težave po cepljenju s cepivom omenjenega proizvajalca. Tukaj ne gre za politična namigovanja, pač pa za dejstva. Ravnatelj OŠ MPT iz Velenja je na spletni strani OŠ objavil naslednji zapis:

Včeraj je bilo kar 2/3 učiteljev šole cepljenih proti Covid 19. Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo, tako, da smo pravkar prišli do ocene, da smo, zaradi bolniške odsotnosti kar 26 učiteljev primorani za jutri, v petek, 12. 3. 2021 odpovedati celoten pedagoški proces na šoli, saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka.

Tako bo pouk za vse učence od 1. do 9. razreda jutri v celoti odpadel. V primeru, da za jutri ne morete zagotoviti varstva za svoje otroke bomo na šoli zagotovili nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda, od 6.00 do 13.00 ure. Prav tako smo primorani odpovedati aktivnosti v OPB po 13.00 uri. Ob tem vas vljudno prosim, če lahko dvignete otroke najkasneje do 13.30 ure. Malica in kosilo za učence, ki se bodo udeležili nujnega varstva bo zagotovljeno. Izpad jutrišnjega pouka bomo nadomestili tokom šolskega leta.

Po naših informacijah so tudi drugje, na Dolenjskem (tudi nekateri zdravniki), imeli težave po cepljenju s cepivom omenjenega proizvajalca.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča