nedelja, 5 maja, 2024
DomaKronikaCestna 'slalomistka,' poškodba motorista, ilegalci, nesreča v gozdu

Cestna ‘slalomistka,’ poškodba motorista, ilegalci, nesreča v gozdu

Okoli 14. ure so nas občani opozorili na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki naj bi iz smeri Poljan proti Karteljevem vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, 43-letno voznico izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so ji odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imela 0,92 miligramov alkohola (1,9 promila). Izločili so jo iz prometa, odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan motorist

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 13.30 obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah naj bi voznica osebnega avtomobila sive barve, kranjskih registrskih oznak, v krožnem križišču odvzela prednost 20-letnemu motoristu, ki je v izogib trčenju zaviral, izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. Okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju naselja Premagovce (PP Krško) izsledili in prijeli osem državljanov Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Nesreča pri delu

Okoli 15.30 so bili metliški policisti obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Drašičev. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 75-letni moški v gozdu podiral drevo. Med žaganjem panja se je drevo prelomilo in padlo na moškega. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli, kasneje pa je bil s helikopterjem odpeljal v UKC Ljubljana., so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča