Četrta žrtev, 480 okuženih

0
886

Imamo 480 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je 38 več kot dan prej, so sporočili iz Kriznega štaba RS. Najbolj pereče območje še vedno ostaja Osrednjeslovenska regija. Iz Šmarja pri Jelšah pa poročajo o četrti smrtni žrtvi. Trenutno se na Infekcijski kliniki zdravi 39 bolnikov, od tega osem v enoti intenzivne terapije, so sporočili z UKC Ljubljana.

Na Kliniki za infekcijske bolezni UKC Ljubljana je danes hospitaliziranih 39 bolnikov z virusom covid-19, od tega je 31 bolnikov na navadnem oddelku in osem v intenzivni enoti. Bolniki so v povprečju stari med 60 in 70 let. Čeprav so moški bolj ogroženi, je bila tako najmlajša kot najstarejša bolnica ženska, najmlajša je bila stara 25 let in najstarejša 95 let, sporočajo z UKC Ljubljana. Do zdaj je na infekcijski kliniki 10 ljudi že zaključilo zdravljenje.

Združenje svetov delavcev Slovenije je medtem vlado pozvalo k sprejetju odloka, s katerim bi določila ukrepe proti širjenju koronavirusa, ki bi jih moral izvajati vsak delodajalec, ki bi želel nadaljevati s skupinskim proizvodnim procesom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj