petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeČetrtek bo sončen

Četrtek bo sončen

Že v večernih urah je veter marsikje oslabel in začelo se je ohlajati. Ponoči pa bodo pogoji za ohlajanje skoraj ‘popolni’ za uničenje brstečega in cvetočega. Veter bo povsem ponehal, oblaki se bodo umaknili in ob suhem ozračju bo temperatura hitro padala. Kar nekaj ur bo živo srebro pod ničlo v večjem delu Slovenije. Četrtek se bo tako povsod začel sočnim vremenom in nebom brez oblačka. Bodo pa temperature zelo nizke.

V najbolj izpostavljenih legah se bo ohladilo skoraj do -10 stopinj, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo med -5 in -3 stopinj, malce manj mrzlo bo na Goriškem, kakšna stopinja nad ničlo bo ob morju. Jutri sonca ne bo manjkalo, nekaj oblakov bo čez dan nastalo predvsem v hribovitih krajih, večinoma pa bo nebo povsem jasno. Ob morju bo čez dan zapihal maestral, v notranjosti Slovenije bo vetra zelo malo. Temperature bodo nekoliko višje kot danes. Na Gorenjskem bo okoli 10 stopinj, v vzhodni Sloveniji bosta 2 več. V osrednji Sloveniji in ob morju bo 13 stopinj, na Goriškem se bo ogrelo do 14 stopinj Celzija.

Četrtek in tudi petek velja izkoristiti za obisk gora, saj bo vreme zelo stabilno. Jutri bo povsod sončno, nekaj oblakov bo le v popoldanskem času. Pihal bo šibak severni veter, še bo mrzlo, a mraz bo že nekoliko popistil. Čez dan bo na 1500 metrov -2, na 2500 metrov pa okoli -9 stopinj Celzija.

Tudi petek se bo začel s soncem in nizkimi temperaturami, a v večjem delu Slovenije bo le kakšna stopinja ali dve pod ničlo. Čez dan se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, na vzhodu bo še večinoma jasno. Topleje bo, ogrelo se bo do 15 stopinj. Sobota bo oblačna, nekaj sonca bo le na Primorskem. Pojavljale se bodo padavine, ki bodo pogostejše v vzhodni polovici Slovenije, a količina dežja nikjer ne bo velika. Večinoma oblačna z občasnimi padavinami bo tudi velikonočna nedelja, jutra bodo toplejša, dnevne temperature pa le okoli 10 stopinj Celzija. Se bo pa v prihodnjem tednu postopno ogrelo. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča