Četrtek bo soparen, popoldne marsikaj

0
330

Zvečer in ponoči bodo pogostejše padavine na vzhodu države, kjer so sprva še možne nevihte. Na Primorskem bo ostalo suho in tu bo jutro večinoma sončno, drugod bodo oblaki bolj vztrajni.  Zaradi obilice vlage nas zjutraj ne bo zeblo. V dobršnem delu države bodo temperature med 14 in 16 st. C. Še kakšna stopinja več bo ob morju. 11 st. C bo zjutraj v alpskih dolinah.

Tudi čez dan bo več sivine kot modrine, bolj sončno bo le na Primorskem. Nastajale bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne, ko se jim bodo pridružile še nevihte. Ob nevihtah so možni lokalno močnejši nalivi in toča, zaradi šibkih višinskih vetrov pa bodo nevihtne celice na istem območju lahko vztrajale tudi dalj časa.

Toplo in soparno bo. V vzhodni in osrednji Sloveniji pričakujemo med 23 in 25 st. C. Še kakšna stopinja ali dve več bosta na Primorskem. 21 st. C bo na severozahodu države.

V četrtek bo bolj varno v dolini. Vrhovi bodo marsikje že od jutra v oblakih. Nastajale bodo krajevne padavine, ki bodo sprva verjetnejše na Pohorju in v Zasavskem hribovju, sredi dneva in popoldne pa tudi drugod v naših gorah. Pihal bo šibak jugovzhodni veter, ob nevihtah pa okrepljen veter spremenljive smeri.

Petek nam še ne prinaša večje spremembe vremena. Spremenljivo oblačno bo, s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Od sobote naprej bo vreme bolj stabilno, z več sonca, le nad hribi bo nastalo nekaj vročinskih neviht. Vse topleje bo in v nedeljo ter v ponedeljek bo na Primorskem že poletnih 30 st. C. Drugod bo nekaj stopinj manj. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj