četrtek, 2 maja, 2024
DomaVremeČetrtek bo vroč in brez neviht

Četrtek bo vroč in brez neviht

Ponoči se bo povsod postopno zjasnilo, tako da bomo četrtek začeli s sončnim vremenom, po nekaterih nižinah osrednje in JV Slovenije bo nastala megla. V zatišnih legah severne Slovenije in na planotah Notranjske bo okoli 15 stopinj, po nižinah večjega dela Slovenije bo 18 oz 19 stopinj Celzija, na Primorskem 20 stopinja.

Četrtek bo sončen, nekaj kopaste oblačnosti bo le popoldne. Ploh in neviht ne pričakujemo, kakšna manjša lahko nastane le nad hribovitimi kraji. Ob morju bodo pihali šibki lokalni vetrovi, drugje bo vetra zelo malo. Najbolj vroče bo na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer bo do 36 stopinj Celzija. Stopinja manj bo ob morju, v preostalem delu Slovenije bo večinoma med 32 in 34 stopinj Celzija, 31 stopinj bo na Gorenjskem.

V gorah bo prevladovalo sončno vreme z nekaj popoldanske oblačnosti, verjetnost za nastanek krajevnih padavin bo zelo majhna, kakšna res kratkotrajna ploha ali nevihta bo pozno popoldne oziroma zvečer nastala na območju Julijcev. V sredogorju bo pihal šibak zahodni, višje pa šibak SZ veter. Zelo toplo bo, na 1500 metrov bo 21 stopinj, na 2500 metrov 14.

Petek bo sončen in zelo vroč, temperatura se bo v večjem delu Slovenije ustavila tik pod 35 stopinj Celzija, medtem ko se bo v južni polovici Slovenije lokalno ogrelo vse do 36 stopinj. Jasno in zelo vroče vreme nas bo spremljalo tudi v soboto, popoldne in zvečer bo na severu nastalo nekaj neviht. V nedeljo bo oblakov že nekaj več, a bo še prevladovalo sončno vreme. Popoldne se bodo na severu začele pojavljati nevihte, na jugu bo še suho, vročina bo malce popustila. V noči na ponedeljek nas bo dosegla hladna fronta, začetek prihodnjega tedna bo deževen. Dnevne temperature bodo v torek le malce nad 20 stopinj Celzija. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča