Četrtek bolj moker in soparen

0
136

Po Evropi bo v četrtek najbolj vroče v Grčiji in Turčiji, kjer bo nad 30 st.c. Temperatura morja pa je podobna kot na naši obali, okoli 21 st.c. Bolj kislo je v osrednjem delu Evrope. V Rimu bo jutri ob plohah 20 st.c. Pravo poletje pa imajo še naprej ob Baltiku in Skandinaviji, kjer bo okoli 27 st.c. Vendar že v kratkem se bo tudi tukaj vreme spremenilo.

V Sloveniji pa nadaljujejo s kislim. Še vedno bomo bližje vlažni klimi z zelo spremenljivim vremenom. Nad srednjo Evropo je namreč obtičal ciklon. Jutri bo središče blizu Avstrije, tako da lahko tudi pri nas pričakujemo pogostejše padavine. Ker pa bo veter šibak, se bodo padavine gibale počasneje.

Bolj suho vreme bo ponoči. Zjutraj pa se bodo na jugu in tudi na zahodu Slovenije že pojavljale plohe, ki se bodo počasi širile v notranjost Slovenije. Več jutranjega sonca bo na vzhodu. Temperature zjutraj bodo v večjem delu Slovenije od 12 do 14 st., v alpskih dolinah okoli 9, na Primorskem od 13 do 16 st.c.

Jutri brez dežnika in gumijastih škornjev ne bo šlo. Dopoldne se bodo padavine od juga razširile nad večji del Slovenije. Nastajale bodo krajevne plohe in vmes bodo tudi “suha obdobja”. Tokrat bo več padavin na vzhodu Slovenije. Še najbolj suho bo proti večeru, ko se bo deloma zjasnilo. Zaradi šibkih vetrov bo tudi soparno. Dnevne temperature bodo nekoliko preskromne za začetek junija. Večinoma bo okoli 20 st., kakšno stopinjo več bo na vzhodu. Vendar pričakujte, da se bo ob nalivih, hitro ohladilo.

Napoved se spreminja. In v petek bo manj ploh oz. jih bo več v hribih, medtem ko bo po nižinah več sonca. Ogrelo se bo do 24 st.c. Za konec tedna bo predvsem popoldne pogosto grmelo. Neviht bo v soboto nekoliko manj, temperature pa višje do 26 st. Zapihal bo jugozahodnik, ki bo popoldne pregnal soparo. V nedeljo bomo spet v družbi kopastih oblakov in popoldne tudi neviht.. Še najmanj verjetne bodo ob morju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj