petek, 29 marca, 2024
DomaVremeČetrtek s slano, čez dan do 14 stopinj

Četrtek s slano, čez dan do 14 stopinj

Ponoči bo jasno, SV veter bo hitro oslabel, kar pomeni,da se bo ohladilo in zjutraj bo marsikje slana. V Alpskih dolinah in v zatišnih legah Notranjske ter Kočevske bo do -4, v vzhodni polovici Slovenije bo ničla ali pa kakšna stopinja pod njo. V osrednji Sloveniji in na Goriškem bo ena stopinja nad lediščem, ob morju, kjer bo večji del noči pihala burja bo okoli 5 stopinj.

Četrtkovo dopoldne bo večinoma jasno, sredi dneva pa bo Slovenijo ponovno prekrila oblačnost, ki bo bolj gosta v vzhodni polovici, medtem ko bo na zahodu ostalo sončno. Nad 15 stopinj se bo ogrelo le na Primorskem. Tukaj bo jutri okoli 16, 17 stopinj. V večjem delu Slovenije bo jutri čez dan med 12 in 14 stopinj, še kakšna manj bo na Gorenjskem.

Petek bo bo sončen, nekaj oblakov bo dopoldne še na nebu vzhodne Slovenije, marsikje po nižinah pa bo zjutraj megla. Zjutraj bo 2, popoldne okoli 15 stopinj. Sobotno jutro bo jasno in sveže, čez dan pa se bo nabralo nekaj oblakov, ampak padavin ne pričakujemo.  Deloma sončno in deloma oblačno ter suho vreme se bo nadaljevalo tudi v nedeljo in v začetku prihodnjega tedna, jutra bodo postopno nekoliko toplejša, dnevne temperature bodo še naprej okoli 15 stopinj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča