Čez dan lahko nastane kakšna ploha

0
277

Čez dan nas bodo od severa hitro prehajali oblačni pasovi. Dopoldne bo suho, popoldne pa bo predvsem nad vzhodno in osrednjo Slovenijo nastalo nekaj ploh, lahko se bo razvila tudi kakšna nevihta. Vroče s temperaturami nad 30 stopinj bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Blizu 30 bo tudi v osrednji Sloveniji, drugod bodo temperature ob SV vetru nekoliko nižje. Pričakujemo od 25 do 27 st. C.

V petek bodo nevihte v večjem delu gora malo verjetne, bo pa veliko oblakov in megle. Popoldne bo predvsem na območju Pohorja in vzhodnih Karavank nastalo nekaj kratkotrajnih ploh.

V soboto bo vreme bolj stabilno. Veliko bo sonca, popoldanske plohe in nevihte pa bodo tudi nad hribi malo verjetne. Tudi nedelja bo sončna in vroča. V večjem delu Slovenije bodo temperature presegle 30 stopinj, v najtoplejših krajih na Goriškem in v Vipavski dolini se bodo lahko približale 35 stopinjam Celzija. V prvi polovici prihodnjega tedna, ko se bo k nam razširil še bolj vroč zrak, lahko podobno visoke temperature pričakujemo tudi v preostalem delu države. Predvsem nad hribi se bo lahko razvila kakšna vročinska nevihta. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj