Čez dan morda soncu ‘rata’

0
62

Sreda bo na zahodu Slovenije sončna. Drugod bo dopoldne še oblačno in megleno, a večinoma suho, popoldne pa se bo jasnilo. Močnejšega vetra ne bo, temperature pa bodo letnemu času primerne. Po nižinah večjega dela Slovenije se bodo gibale od 3 do 6 st. C. Topleje bo na Primorskem, kjer bo od 11 do 13 st. C.

Razmere za obisk gora postajajo vse bolj zahtevne. Ker na vidiku ni občutnejših otoplitev, se bo sneg nad okoli 1200 metri obdržal kar nekaj časa. Jutri zjutraj bo na vzhodu še snežilo, dopoldne se bo od zahoda jasnilo. Sprva bo še pihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo popoldne slabel.

Četrtek bo več jasnine prinesel višjim legam in Primorski. Drugod bo sprva oblačno ali megleno. Predvsem Ljubljanska kotlina se bo lahko pod meglenim pokrovom nahajala večji del dneva. Tudi petek bo v višjih legah in na Primorskem sprva jasen, popoldne pa bo oblačnost od zahoda naraščala in v noči na soboto in v soboto zjutraj bo ponekod rahlo deževalo, nad okoli 1000 metri pa rahlo snežilo. V nedeljo kaže na suho vreme. (Rok Nosan)