Čez dan se bo zjasnilo

0
82

Ponoči bo na zahodu delno jasno, na vzhodu pa večinoma oblačno. V jutranjih urah bo marsikje v vzhodni polovici začelo rahlo deževati, a količina padavin bo zelo majhna. Tudi jutri bo v zatišnih legah na SZ Slovenije hladno, tukaj bo stopinja nad ničlo, v osrednji Sloveniji bo 7 stopinj, na vzhodu in na Goriškem bo za stopinjo ali dve topleje, ob morju bo 11 stopinj Celzija.

Dopoldne bo na vzhodu še precej oblačno s kakšno kapljo dežja, medtem ko bo na zahodu ves dan sončno. Sredi dneva se bo zjasnilo tudi v vzhodni polovici Slovenije. Najtopleje bo ob šibki burji na Primorskem. Tukaj se bo ogrelo do 24 stopinj Celzija. V osrednji Sloveniji bo 20 stopinj, na severu in vzhodu bo med 16 in 18 stopinj Celzija.

Na Pohorju, v Vzhodnih Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah bo zjutraj in dopoldne veliko oblakov, pojavljale se bodo manjše padavine, meja sneženja bo na 1900 metrov. Drugod bo sončno že od jutra, popoldne pa se bo povsod zjasnilo. V sredogorju bo vetra malo, višje pa bo pihal zmeren SZ veter, ki nam bo še naprej dotekal hladen zrak.

Torek se bo začel z meglenim in svežim jutrom, nadaljevanje dneva pa bo sončno s temperaturo blizu 20 stopinj. V sredo bo spet nekaj več oblakov, zapihal bo SV veter, popoldne bo na severu nastalo nekaj manjših ploh. Dnevne temperature bodo le malce nad 15 stopinj Celzija. V četrtek in petek bo sončno ter suho, jutra bodo meglena in sveža za september, čez dan bo med 15 in 20 stopinj. Več oblakov bo ob koncu tedna, a na obilnejše deževje NE kaže. (Aleš Satler)