četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeČez dan toplo in suho

Čez dan toplo in suho

Še vedno je zima, čeprav se čez dan ogreje tudi nad 10 stopinj. In že nekaj let nismo imeli takšne zime kot jo imamo zdaj, saj se je ponekod po nižinah sneg obdržal kar mesec dni. A v naslednjih dneh bo čez dan zelo toplo.

Ponoči bo v višjih legah in na Primorskem pretežno jasno, po nižinah osrednjega in vzhodnega dela Slovenije pa se bo razvila megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka burja, zato bodo temperature ostale malo nad lediščem. Drugje pa se bodo spustile nekaj stopinj pod ničlo. Najhladneje bo v Alpskih dolinah, na planotah Notranjske in Kočevske, kjer bo okoli -8.

Megla po kotlinah se bo do poldneva umaknila in popoldne bo povsod pretežno jasno vreme. Dnevne temperature bodo podobne današnjim. Ob morju, kjer bo pihal šibak maestral, na severovzhodu in jugovzhodu se bo ogrelo do 10, na Goriškem do 14 stopinj. V osrednjih krajih bo okoli 9, na Gorenjskem pa 8 stopinj Celzija.

V gorah bo jutri še nekoliko topleje. Danes je bilo ledišče še na okoli 1700 m nad morjem, jutri pa se bodo temperature nad nič povzpele vse do višine naših najvišjih vrhov. Vreme bo sicer sončno a pri obisku gora preudarno; ob dodatni otoplitvi se bo povečala nevarnost proženja snežnih plazov.

V prvem delu tedna bodo naši kraji v središču območja visokega zračnega tlaka in vreme bo zelo stabilno; nastala bo temperaturna inverzija. Torek se bo začel z meglo po kotlinah in nadaljeval sončno s temperaturami do 10, na Primorskem do 15 stopinj. Podobno vreme bo tudi v sredo. Temperature v višjih legah bodo še visoke. V nadaljevanju Tedna bo območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji slabelo, zapihal bo zahodni veter, prinesel nekaj oblakov in prepihal tudi nižine osrednje Slovenije. Ogrelo se bo do okoli 14 stopinj.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča