ponedeljek, 17 junija, 2024
DomaKronikaČez naselje kar 107 km/h

Čez naselje kar 107 km/h

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 82 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 268 klicev.

Nesrečo povzročil motorist

Policisti PP Črnomelj so bili okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in motorista pri naselju Tušev Dol. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren mladoletni motorist, ki je zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 34-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistriran motor, se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti so motor zasegli in o k kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V nekaj urah ugotovljenih 12 prekoračitev

Brežiški policisti so izvajali poostren nadzor hitrosti in v nekaj urah ugotovili 12 prekoračitev hitrosti. Zaradi kršitev so izdali 8 plačilnih nalogov, trem tujcem so bile izrečene globe, prav tako je bil na Okrajno sodišče v Brežicah podan obdolžilni predlog.

V naselju Trebež so vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost 107 km/h, kar predstavlja prekoračitev dovoljene hitrosti za 57 km/h. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,35 miligramov alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za ugotovljeni kršitvi določa denarno kazen v višini 1.800 evrov, kršitelju se izreče tudi 26 kazenskih točk.

Vlomi in tatvine

Na območju Soteske (PP Dolenjske Toplice) je v noči na 4. 7. nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli sto litrov goriva.

V Župeči vasi (PP Brežice) je med 3. 7. in 4. 7. nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt ni vstopil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Z dvorišča stanovanjske hiše na Biču so med 3. 7. in 4. 7. neznanci odtujili 54 vreč cementa. Lastnika so oškodovali za 400 evrov.

Prijeli tatu

Policisti PP Dolenjske Toplice so nekaj pred 20. uro na območju Soteske izsledili in prijeli 37-letnega storilca, ki je na parkirnem prostoru vlomil v rezervoarja dveh tovornih vozil in poskušal odtujiti gorivo. Osumljencu so ukradeno gorivo zasegli in vrnili oškodovanemu podjetju. Zoper 37-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so v noči na 5. 7. posredovali na Tržiški ulici, kjer je 44-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, na javnem kraju z vpitjem in žaljenjem motil javni red in mir. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča