‘Ciganski kralj’ na koki

35700
156
(FILES) This picture taken on November 28, 2015 shows World heavyweight boxing champion Wladimir Klitschko (L) of Ukraine defending against Britain's Tyson Fury during their WBA, IBF, WBO and IBO title bout in Duesseldorf, western Germany. Former world heavyweight champion Wladimir Klitschko said December 2, 2015 he will take up the contractual option of a rematch against Tyson Fury in an attempt to win back his belts. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZPATRIK STOLLARZ/AFP/Getty Images

Pri britanskem Independentu pišejo, da Tysonu Furyju oz. Gypsy King, ki je ob odpovedi obračuna, ki bi moral biti 29. oktobra, uradno navedel, da ima težave z zdravjem, grozi odvzem vseh naslovov. Britanec je sicer v zgodovinskem obračunu novembra 2015 v Düsseldorfu premagal slovitega težkokategornika Vladimirja Klička in si po soglasni sodniški odločitvi prislužil pasove WBA, IBO in WBO. ESPN se ob navedbi pozitivnega dopinškega vzorca sklicuje na kopijo pisma, ki ga je VADA – ta domuje v Las Vegasu – poslala zastopniku Tysona Furyja.

V pismu, ki je bilo poslano na naslove zastopnikov Klička in Furyja ter britanski in ameriški boksarski zvezi, predsednica VADE dr. Margaret Goodman piše, da je vzorec A, odvzet 22. septembra v Lancastru, bil pozitiven na substanco benzoilekgonin, glavno sestavino kokaina.

(24ur.com)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj