sobota, 3 junija, 2023
DomaŠportCretu ostaja selektor odbojkarjev Slovenije

Cretu ostaja selektor odbojkarjev Slovenije

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco bo še naprej vodil Gheorghe Cretu. Romunski strokovnjak je izbrano vrsto prevzel v začetku lanskega avgusta in popeljal med najboljšo četverico na svetu.

»Resnično sem vesel, da bom lahko nadaljeval delo v slovenski reprezentanci, v projektu, v katerega smo vsi vložili že veliko čustev. Precej slednjih z zadnjega svetovnega prvenstva je še vedno prisotnih. Zagotovo nam bodo ta pomagala na poti do uresničitve sanj in cilja, uvrstitve na olimpijske igre,« se na bližajoče izzive že ozira 54-letni trener.

Cretu je slovensko reprezentanco lansko poletje prevzel dobra dva tedna pred začetkom nastopov med svetovno elito in jo po skromnejših predstavah v ligi narodov preporodil. Pod njegovim vodstvom je izbrana vrsta v Sloveniji poskrbela za novo odbojkarsko evforijo. S prebojem v polfinale ter končnim četrtim mestom je dosegla največji uspeh slovenske odbojke. Novi-stari slovenski selektor je v istem letu pred reprezentančnim uspehe žel tudi v klubskem okolju. S poljskim prvoligašem Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle je osvojil prestižni naslov v elitni evropski Ligi prvakov, temu pa dodal še obe poljski lovoriki – državni in pokalni naslov. Evropska odbojkarska zveza ga je tako povsem zasluženo izbrala za trenerja leta 2022. (OZS)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno