četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportCretu ostaja selektor odbojkarjev Slovenije

Cretu ostaja selektor odbojkarjev Slovenije

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco bo še naprej vodil Gheorghe Cretu. Romunski strokovnjak je izbrano vrsto prevzel v začetku lanskega avgusta in popeljal med najboljšo četverico na svetu.

»Resnično sem vesel, da bom lahko nadaljeval delo v slovenski reprezentanci, v projektu, v katerega smo vsi vložili že veliko čustev. Precej slednjih z zadnjega svetovnega prvenstva je še vedno prisotnih. Zagotovo nam bodo ta pomagala na poti do uresničitve sanj in cilja, uvrstitve na olimpijske igre,« se na bližajoče izzive že ozira 54-letni trener.

Cretu je slovensko reprezentanco lansko poletje prevzel dobra dva tedna pred začetkom nastopov med svetovno elito in jo po skromnejših predstavah v ligi narodov preporodil. Pod njegovim vodstvom je izbrana vrsta v Sloveniji poskrbela za novo odbojkarsko evforijo. S prebojem v polfinale ter končnim četrtim mestom je dosegla največji uspeh slovenske odbojke. Novi-stari slovenski selektor je v istem letu pred reprezentančnim uspehe žel tudi v klubskem okolju. S poljskim prvoligašem Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle je osvojil prestižni naslov v elitni evropski Ligi prvakov, temu pa dodal še obe poljski lovoriki – državni in pokalni naslov. Evropska odbojkarska zveza ga je tako povsem zasluženo izbrala za trenerja leta 2022. (OZS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča