petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeDaleč od tistega kar si želimo ;)

Daleč od tistega kar si želimo ;)

V noči na ponedeljek in nato še v ponedeljek dopoldne so namreč predvsem v severni Sloveniji možni krajevno močni in dolgotrajni nalivi. Po vsej državi so ob tem napovedane tudi nevihte, ob nalivih pa lahko hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki.

Zaradi pogostih padavin so temperature pri nas v teh dneh nekaj stopinj nižje od povprečja za ta čas. Padavine so se na zahodu  in severu Slovenije okrepile in se bodo razširile nad večji del države. Predvsem na severnem Primorskem, Gorenjskem in Koroškem bodo nastajale nevihte z lokalno močnejšimi nalivi in sodro. Tudi v drugem delu noči in zjutraj bo deževno, prav tako se bodo še pojavljale nevihte z močnejšimi nalivi, ki se bodo od severa pomikale proti jugu Slovenije.

Od SZ-da bo k nam dotekal hladnejši zrak. V alpskih dolinah bodo zjutraj le 3 stopinje. Drugod bo od 8 do 12, na Primorskem, kjer bo zjutraj še pihal jugo, pa bo okoli 15 stopinj. Dopoldne bo še oblačno z dežjem. Reke bodo v večjem delu Slovenije dosegle velike pretoke, nekatere bodo lahko tudi poplavile. Popoldne bodo padavine slabele in se umikale proti jugu, hkrati se bo začelo jasniti.

Kljub temu bo ostalo razmeroma sveže. V alpskih dolinah dolinah in na JV-du, kjer bodo padavine ponehale najkasneje, se ne bo ogrelo nad 15 st. C. Drugod bo od 16 do 18, na Primorskem ob šibki burji okoli 21 st. C.

V torek zjutraj bo marsikje po nižinah nastala megla. Dopoldne bo sončno, sredi dneva in popoldne pa bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost, iz katere se bodo spet razvile krajevne plohe in nevihte. Sredi tedna bo prevladovalo sončno vreme z razmeroma majhno možnostjo za nastanek popoldanskih padavin. Spet bolj mokro bo ob koncu tedna, ko bo na vreme pri nas vplivala vremenska fronta. (Rok Nosan)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča