sobota, 20 aprila, 2024
DomaLokalnoDami Zupi začel z novim dobrodelnim DOS-om 2023

Dami Zupi začel z novim dobrodelnim DOS-om 2023

DOS je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko ultramaratonski kolesar Dami Zupi s cestnim kolesom prekolesari traso okrog celotne Slovenije. Dobrodelno kolesarjenje traja 5 dni in šteje 1225 kilometrov. V letošnji karavani, ki je kljub kislemu vremenu na pot krenila danes iz Novega mesta, je osem izjemnih kolesarjev, ki so že lani sodelovali v kolesarski avanturi DOS 2022. Kljub dežju so kolesarji danes prevozili slabih 280 kilometrov in tako v Portorožu zaključili prvo etapo dobrodelnega kroga okoli Slovenije. 

“Dobrodelni smo vsak dan, ne glede na vremenske razmere, zato bomo tudi mi vztrajno kolesarili in se prebili skozi vse štiri etape, ki so še pred nami,” je danes v Kopru izpostavil idejni oče projekta Dami Zupi, ki ga je ob prihodu v Koper razveselilo dejstvo, da so prav s pomočjo dobrih ljudi že danes s prvim letošnjim kolesom razveselili družino z Obale.
Kot nam je zaupala vodja Istrske območne Karitas Pavla Brec, ki je v imenu družine kolo tudi prevzela, bo to šlo v prave roke. ” Kolesa se bosta razveselila otroka družine, ki se je zaradi bolezni znašla v hudi finančni stiski in veseli me, da gre prvo letošnje kolo prav družini, ki živi tu pri nas, v Istri” je povedala.
Predajo prvega kolesa je z veseljem pozdravil tudi predsednik Zveze društev diabetikov Slovenije Robert Gratton, ki je poudaril izjemno moč športa, ki na vse nas, ne le na osebe, ki živijo s sladkorno boleznijo, vpliva pozitivno. Naj spomnimo, da so letos del karavane 26 kolesarjev, ki dobrodelno kolesarijo, tudi trije, ki skozi življenje krmarijo prav s to boleznijo. Skupaj kolesarji letos nabirajo tudi kilometre v okviru projekta #DarujemKilometre.
Glavni namen dogodka je zbiranje sredstev za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Vzporedno projekt ozavešča tudi o pomembnosti gibanja za sladkorne bolnike, saj projekt podpira Zveza društev diabetikov Slovenije v okviru svoje kampanje #DarujemKilometre.
Pošljite SMS na 1919 s ključno besedo ZAKOLO5 in prispevajte k temu čudovitemu dobrodelnemu projektu. Z vsakim poslanim SMS-om na številko boste omogočili otrokom iz socialno šibkejših družin, da spišejo svojo lastno kolesarsko zgodbo.
Kolesarji bodo svoje dobrodelno kolesarjenje sklenili 6. maja, do takrat pa jih pozdravite in pričakajte na vseh večjih postojankah – zemljevid je dostopen na https://dos.si/ . Na spletni strani lahko njihovo kolesarjenje spremljate tudi v živo.
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča