Dan dobrodelnega košarkanja 2018

0
552

Tudi ob koncu letošnjega leta bo Košarkarski klub Žoltasti Troti poskrbel za prijetno druženje športnih zanesenjakov, ki bodo na turnirju v košarki 3×3 preizkusili svoje znanje, s tem pa polepšali praznično vzdušje ljudem potrebnim pomoči. KK Žoltasti Troti, v okviru dogodka »Everybody na Livadi«, v Športnem centru Livada v Novem mestu, v soboto, 22. decembra 2018, od 11. ure naprej, pripravlja že 7. vseslovenski Dan dobrodelnega košarkanja (DDK). Namen dogodka je s košarko omogočiti boljši jutri ljudem v stiski.

Letos bodo zbrana sredstva namenjena Društvu Življenje brez nasilja oz. Varni hiši. Dobrodelni dan košarkanja (DDK) je osrednji dogodek KK Žoltasti Troti, za katere je košarka več kot le tekmovanje, je nosilka pozitivnih sprememb in temelj povezanosti v skupnosti. Enkrat letno Troti, v sodelovanju s partnerji, podporniki in prijatelji, organizirajo košarkarski turnir v igri 3×3 z bogatim športno-zabavnim programom, katerega izkupiček je v celoti namenjen tistim, ki to najbolj potrebujejo. Otrokom, družinam v stiski, športnicam in športnikom z manj ali omejenimi možnostmi razvoja talentov.

Nejc Župevec, predsednik KK Žoltasti Troti:
»Dan dobrodelnega košarkanja je tradicionalni športno-dobrodelni dogodek, ki ga Troti prirejamo že sedmič zapored in je lepo sprejet v novomeškem in širšem okolju. Trote košarka osrečuje in mnenja smo, da lahko osreči tudi mnoge druge. Želimo izpostaviti humanitarno noto športa in pokazati kako prispeva k pozitivnim spremembam in vrednotam v družbi. Lepo vabljeni 22. decembra v Športni center Livada na pester program. Upam, da bo oranžna žoga tudi vam prinesla toliko veselja kot ga Trotom odkar obstajamo.«

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj