četrtek, 18 aprila, 2024
DomaLokalnoDan in noč na Krki

Dan in noč na Krki

Noč na Krki je priljubljena, tradicionalna prireditev, ki jo vsako leto organizira Zavod Novo mesto. Zaradi celodnevnega dogajanja smo jo poimenovali DAN IN NOČ NA KRKI in bo potekala v soboto, 19. junija. Glavne lokacije prireditve so Gostišče Loka, Športni center Loka in Mladinski center Oton. Namen dogodka je povečanje prepoznavnosti različnih društev ter njihovih aktivnosti, predvsem pa doživetja na in ob reki Krki.

K prireditvi Dan in noč na Krki so združene še prireditve: Krka živi, s katero bo popestren dnevni program. Društvo novomeških študentov organizira dogodek Kolektivc, ki bo z dobro glasbo od 15. ure dalje odmeval pred Mladinskim centrom Oton. Kolesarsko društvo Zverinice ob 17. uri, prirejajo pravi mestni spektakel – ekshibicijski mtb (mountain bike) spust od Kapitlja, po ulicah Novega mesta s ciljem na Loki. Na Krki pa se bo od 16. do 19. ure, odvijala prva tekma za SUP pokal Slovenije v letu 2021.

V dnevnem programu se bodo v sklopu Krka Živi predstavila društva z naslednjimi aktivnostmi: Predstavitev Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto z demonstracijo potapljanja v reki Krki, Ženski odbojkarski klub TPV Volley bo organiziral turnir v odbojki in igre na mivki, Planinsko društvo Krka Novo mesto vabi na 10 km pohod po okolici Novega mesta, njihov alpinistični odsek pa ponuja izziv plezanja na umetni steni. Z Jamarskim klubom Novo mesto boste odkrivali tehnike vrvnega plezanja s predstavitvijo plezalne opreme, Pumpnca – Knjižnica pod krošnjami akacij, bo popestrila dan z Glasbeno promenado na Župančičevem sprehajališču, Ribiška družina Novo mesto bo priredila Ščukijado 2021 in predstavitev društva, Teniški klub Portovald pa bo pripravil rekreativni teniški turnir. Ves dan bo na Mestni plaži na voljo izposoja supov in lesenih čolnov Zavoda Novo mesto. Večerni program prireditve Noč na Krki, ki bo to soboto 19.6.2021, se bo odvijal na treh koncertnih prizoriščih, brez vstopnine. Parkirišče Gostišča Loka, ob 20. uri s koncertom Anka Boys, košarkarsko igrišče na Loki, ob 20. uri bo skupina El Kachon ter parkirišče pred Mladinskim centrom Oton, ob 20. uri, kjer bo nastopal DJ Matteo Kunst.

Čez dan veliko možnosti za aktivnosti, zvečer pa obilo dobre glasbe in to na treh odrih, za vse obiskovalce prireditve.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča