David Gregorič na težki dirki odličen 6.

0
91

Zatišje na slovenskih cestah so kolesarji Adrie Mobila izkoristili za nastop na močni dirki TROFEO ITAS ASSICURAZIONI 5° EDIZIONE PASIANO-MADONNA DEL MONTE v Italiji. Mlajši mladinci in dečki A in B so se pomerili na 80 oziroma na 35 km dolgi progi od Pasiana do Santuario Madonna del Monte.

Na izredno zahtevni dirki v Pasianu je v vsaki kategoriji nastopilo 140 kolesarjev. Že tako težko dirko so otežile še visoke temperature in zaključni vzpon na Santuario Madonna del Monte. To je bila klasična cestna dirka od enega kraja do drugega, česar novomeški kolesarji niso vajeni, saj v Sloveniji pri otrocih poznajo zgolj krožne dirke. To je bila za vse lepa izkušnja in so morali kolesarji odločitve med vožnjo sprejemati sami, saj jih trener ni čakal na krogu in dajal napotke. V tej situaciji se je najbolje znašel David Gregorič, ki je med dečki B zasedel šesto mesto.

Po Dirki je dejal: »Dirka je bila zelo zahtevna. Prvič sem dirkal na progi, ki si je nisem mogel prej ogledati. Vedel sem le, da je na koncu vzpon, ki pa je bil težji kot sem pričakoval. Z dirkanjem in rezultatom sem zadovoljen. Všeč mi je tudi cestna dirka na kateri sem nastopil prvič. Italija je res nekaj posebnega, veliko kolesarjev na startu, in veliko ljudi na cilju. Ko to doživiš imaš občutek, da si res na pravi dirki. Konec tedna zopet nastopamo v Udinah in se dirke že veselim«. Uspeh Gregoriča je dopolnil Tin Hočevar, ki je bil 10. Uspešno so na dirki nastopili tudi mlajši mladinci. Aktualni državni prvak Boštjan Murn je zasedel zelo dobro 7. mesto. Nekaj km pred ciljem je kazalo še bolje saj sta pobegnila Žan Rataj in Aljaž Omrzel. Njun beg se je končal zgolj 700 m pred ciljem.