Delež pozitivnih je 28-odstoten

0
322

V nedeljo smo v Sloveniji odkrili 501 nov primer okužbe s koronavirusom. Število je manjše kot v preteklih dneh, vendar je manjše tudi število odvzetih brisov – 1792. Delež pozitivnih testov je bil tako še vedno relativno velik, in sicer 28-odstoten. Umrlo je 34 bolnikov s covidom-19.

Največ okužb je bilo v Kočevju, kar je posledica vdorov v tamkajšnje domove za starostnike, je na novinarski konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin.

Graf okužb po posamezni statistični regiji v zadnjih 14 dnevih kaže, da število okužb na Gorenjskem hitro pada, spustilo se je na 1237 okužb. V Pomurju je medtem število okuženih naraslo na 1626, tako da je Pomurje v tem trenutku še vedno najbolj prizadeta regija. Seveda je največ okužb v občini Murska Sobota, nobene okužbe pa ni bilo v občini Kobilje.

Razmere se počasi stabilizirajo. R znaša 0,93, kar pomeni, da 10 okuženih okuži nekaj več kot 9 oseb. Umirjanje razmer in padanje na dnevni ravni pa žal še vedno poteka prepočasi. Tudi število oseb, ki potrebuje bolnišnično oskrbo, še naprej ostaja visoko, zato je vlada sprejela dodatne ukrepe.

Vlada se zaveda, da omejitve vplivajo na vsakdan in da so stiske vse večje. Mnenje stroke ostaja, da omejevanje stikov (ob doslednem upoštevanju ukrepov) ostaja edini način za zamejevanje širjenja okužb.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj