petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeDež bo in še vedno toplo, v gorah do meter snega

Dež bo in še vedno toplo, v gorah do meter snega

Ponoči se bodo padavine na zahodu krepile in razširile nad večji del države. Ob morju bo zapihal jugo, ki bo najmočnejši sredi noči. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 12, v Gornjesavski dolini okoli 1 °C.

V ponedeljek bo deževno, predvsem v južni polovici Sloveniji so možne nevihte in krajevno dolgotrajnejši nalivi. Dopoldne bo v Prekmurju in na Štajerskem pihal južni veter, ob morju jugo. Na Primorskem bo zapihala burja. Hladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala.

V noči na torek bodo padavine povsod ponehale. V torek se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla. Ponekod bo pihal severni veter. V sredo bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Zapihal bo jugozahodni veter. V četrtek dopoldne bo oblačno z občasnimi padavinami, meja sneženja bo nizko. Čez dan se bo delno razjasnilo. Prehodno bo zapihal severni veter.

V ponedeljek bo v gorah oblačno in megleno z močnimi padavinami, ni izključena tudi kakšna nevihta. Meja sneženja bo dopoldne med 1200 in 1600 m nadmorske višine, ob intenzivnejših padavinah pa tudi nižje. Popoldne se bo hladilo, meja sneženja se bo spuščala. Dopoldne bo pihal okrepljen jugozahodni veter, popoldne pa okrepljen severni veter. Dopoldne bo temperatura na 1500 m okoli 3, na 2500 m pa okoli -3 °C. Popoldne se bo hladilo.(ARSO)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča