Dež in prehod izrazite hladne fronte

0
228

Osrednja Evropa bo v prihodnjih dveh dnevih pod vplivom za naše razmere obsežnega ciklona, ki ga bo v zaledju spremljal občutno hladnejši zrak. Jutri bo močno deževalo v vseh naših sosednjih pokrajinah, v višjih predelih Alp bo močno snežilo. Bo pa po zadnjih napovedih meja sneženja precej nižja na severni strani gorske verige, ohladitev na južni strani bo manj izrazita.

Ponoči se bodo padavine na zahodu krepile in se širile proti vzhodu. Še bodo nastajale posamezne nevihte z nalivi, ki lahko lokalno povzročijo nekaj težav. Do jutra do dež zajel večji del Slovenije, a na vzhodu bo dežja malo, najmočneje bo deževalo ob meji z Italijo.
Vso noč bo pihal južni veter, jutranje temperature bodo visoke. Na primorskem bo nekje 17, 18 stopinj, v večjem delu Slovenije bo okoli 15, 16 stopinj, 12 pa na Gorenjskem.

Petek bo oblačen in deževen, težišče padavin bo še naprej v zahodni polovici Slovenije, na skrajnem SV in pa tudi ob morju bo padavin bolj malo. Večji del dneva bo pihal južni veter, proti večeru pa bo SV – veter naznanil prihod hladne fronte. Še bo razmeroma toplo. V Prekmurju se bo ogrelo do 24 stopinj, drugod bo večinoma stopinja ali dve manj, 18 bo na SZ Slovenije.

V gorah bo oblačno in deževno, pihal bo močan jugozahodni veter, pojavljale se bodo nevihte z lokalnimi nalivi. Meja sneženja bo večji del dneva nad našimi najvišjimi vrhovi, ohladitev bo v noči na soboto in do sobotnega jutra se bo sneženje spustila do okoli 1500 metrov.

V noči na soboto bo še deževalo, do sobotnega jutra oziroma dopoldneva pa bo dež ponehal. Čez dan bo še nastalo nekaj ploh, ponekod se bo pokazalo sonce. Vetrovno bo in hladno. Nedelja bo suha, na nebu bo veliko oblakov, ampak bodo vmes tudi daljša sončna obdobja. Po svežem jutru se bo ogrelo do 16 stopinj. Začetek tedna bo oblačen, tu in tam bo nastala kakšna ploha, še bo hladno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj