petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeDež, ki ne moti

Dež, ki ne moti

Ponoči bo oblačno s padavinami, sprva bo več dežja na zahodu Slovenije, v zgodnjih jutranjih urah pa se bo težišče padavin premaknilo nad vzhod. Svetel del dneva se bo v večjem delu Slovenije začel s suhim vremenom, ob morju bo 10 stopinj, stopinja manj bo na Goriškem. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo do7 stopinj Celzija, na SZ bo stopinja nad ničlo.

Dopoldne bo na severu večinoma suho, na jugu bo občasno rahlo deževalo. Popoldne bodo padavine spte nekoliko pogostejše, zvečer se bodo nekoliko okrepile in zajele vso Slovenijo. Večji del dneva bo pihal šibak južni veter, v večernih urah pa bo v severni Sloveniji veter že obrnil v SV veter. Dnevne temperature bodo nekoliko višje od današnjih, v južni Sloveniji se bo ogrelo do okoli 15 stopinj, na Štajerskem in v Prekmurju bo 13, na SZ pa 6 stopinj Celzija.

Meja sneženja se je danes v Zgornjsavski dolini spustila zelo nizko, do 600m. To se je zgodilo zaradi obilnih padavin in odsotnosti vetra, saj je v preostalem delu gora do višine 1300 metrov večinoma deževalo. Ponoči bo v gorah še snežilo, jutri čez dan pa bo padavin malo. Pihal bo jugozahodni veter, prehodno se bo nekoliko ogrelo. Zaradi novozapadlega snega se je navarnost proženja plazov povečala na 3. stopnjo.

V noči na soboto se bodo padavine nekoliko okrepile in zajele vso Slovenijo, k nam bo dotekal hladnejši zrak in meja sneženja se bo hitro spustila pod 1000 metrov. Trenutno kaže, da bi lahko predvsem v vzhodni polovici Slovenije nekaj snežink prineslo vse do nižin. Nedelja bo suha in večinoma oblačna, precej hladno bo za začetek aprila. V začetku prihodnjega tedna bomo imeli suho, deloma sončno in deloma oblačno vreme. Jutranje temperature bodo okoli ničle ali pa kakšno stopinjo pod njo.Bodo pa zato dnevne temperature precej višje kot ob koncu tedna. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča